איך זהאפליקציות

איך זה Smart Launcher 5? משגר מתקדם שעושה סדר באמת

אחד הדברים שאוהבים משתמשי אנדרואיד במיוחד במערכת ההפעלה שלהם היא האפשרות לשחק בסוג של "נדמה לי". ה-"נדמה" הזה מתייחס לאפשרות להקנות כמעט לכל היבט בממשק המשתמש של אנדרואיד עיצוב שונה מהמקור. אולי עדיף דווקא להשתמש בצלמית אחרת עבור אפליקציית הגלריה שתייצג אותה טוב יותר? או בעצם אולי בכל עדיף לשנות לחלוטין את כל הצלמיות עבור כל אפליקציות ברירת המחדל ולבחור עבורן גם ערכת נושא בצבעים אחרים לחלוטין, ואולי גם עם גופנים אחרים לחלוטין?

אבל זה לא רק שינויי עיצוב. רוב יצרניות הטלפונים בעולם בעצם מציעות את המכשירים שלהן עם ההיבט הכי גדול של ה-"נדמה לי" שאפשר, זה שקוראים לו "אנחנו בעצם יודעים לעשות את אנדרואיד טוב יותר". במקרה כזה היצרניות נכנסות לקרביים של מערכת ההגדרות של הטלפון, מוסיפות הגדרות לתכונות מיוחדות שבגוגל (Google) לא לגמרי חשבו עליהן, מטמיעות אפליקציות קטנות שהופכות לחלק ממערכת ההפעלה עצמה, וכמובן מאפשרות לשנות את העיצוב והתצוגה של המכשיר. לא באופן פיזי, כמובן.

תרצו, תקראו לזה סוג של מערכת הפעלה – וכמעט כולם מכירים במיוחד את המערכת של סמסונג (Samsung) שמוכרת הכי הרבה טלפונים בעולם, וגם את של שיאומי (Xioami) שהצליחה בעזרת שיווק נכון להפוך את המערכת שלה, MIUI, לידועה יותר אפילו מכמות הטלפונים בהם היא מותקנת.

ועכשיו למשהו שונה לחלוטין

אבל זה לא רק יצרניות טלפונים. היו ועוד יש לא מעט מפתחים שמציעים מערכת הפעלה מלאה שהיא אמנם אנדרואיד אבל היא גם לא, ויותר מכך – ועוד הרבה לפני, יש מפתחים שפשוט מציעים משגרים, Launchers – אפליקציות כוללניות שבהיבטים רבים אפשר לומר עליהן שגם הן סוג של מערכת הפעלה – כי זה לא רק צבע וצורה של צלמיות, זה גם בהרבה מאוד מקרים שינוי דרך העבודה עם מכשיר האנדרואיד. וגם אם ברור שמערכת ההפעלה המקורית נמצאת שם למטה, וקל מאוד להגיע אליה, על פני השטח – חבורת מונטי פייטון, אם הייתה מזיזה את הקרקס המעופף שלה 50 שנה קדימה – הייתה אומרת על כך, "ועכשיו למשהו שונה לחלוטין".

Smart Launcher הוא משגר שנמצא בסביבה בגרסאותיו השונות כבר מזה כמה שנים טובות, ועכשיו, בגרסה החמישית החדשה יחסית מורגש כבר שמדובר במשגר שהתבגר והגיע לבשלות רבה.

הוא מבוסס על מסך בית אחד בלבד כשהאלמנטים המרכזיים נמצאים דווקא משני הצדדים. אם משתמשים באצבע כדי לגרור את התצוגה ימינה מגלים עמוד שיכול להכיל את הווידג'טים. למעשה, אם צריך, יפתחו מימין עוד עמודי ווידג'טים לפי הצורך. הוספה של ווידג'ט מבוצעת על ידי לחיצה על סימן הפלוס בפינה השמאלית התחתונה, ואפשר כמו בכל טלפון מבוסס אנדרואיד לגרור את הקצוות של הווידג'ט ולהתאים אותו למקום בו רוצים להכניס אותו – תכונה שימושית ביותר, במיוחד אם מצליחים לדחוס לדף אחד את ההודעות של שירות הדואר, את לוח הזמנים וגם חלון קטן של אפליקציית השיחות החביבה לכם. אמ;לק – ברור שאפשר.

חזרתם לעמוד הראשי? עכשיו תיקחו את האצבע ותגררו שמאלה ותגלו את אחד האלמנטים שכנראה יכריע גם אצלכם לטובת התקנת המשגר הזה: כל האפליקציות במכשיר מחולקות באופן אוטומטי למספר קטגוריות באופן מסודר ומאורגן. ויותר מכך, אם הקבוצה גדולה ולא מוצאים אפליקציה – אפשר פשוט לבצע חיפוש וללחוץ על אות מהרשימה, וכל האפליקציות המתאימות יופיעו ברשימה קצרה שתקל על הבחירה. אפשר לבחור להציג את צלמיות הקטגוריות השונות גם לאורך ועם שמות, אבל מניסיון התצורה למטה היא הטובה מכולן, וללא שם.

ההתאמה של Smart Launcher 5

אפשר גם לבחור סדר מיון אחר ואפשר גם לגשת ישירות אל Google Play וגם אל המאפיינים של המשגר עצמו, בו אפשר לבחור ערכות נושא אחרות – חלקן בחינם וחלקן בכסף, כולל ערכות נושא שמתאימות את עצמן לבחירת תמונת רקע אישית בידי המשתמש עצמו. יש הרבה גמישות בבחירה וכל אחד יכול למצוא בדיוק את העיצוב ואת צורת העבודה שהוא רוצה כמעט במדויק.

ונחזור רגע לפני סיום לדף הראשי. למטה במרכז מגלים עוד אלמנט חכם מאוד של Smart Launcher 5, וכן, באופן מפתיע קוראים לו Smart Search. באמצעות אלמנט זה ניתן לבצע חיפוש באינטרנט, באנשי קשר ובאפליקציות – והכל ממקום אחד, כשהרשימה מתעדכנת לפי האותיות שמקלידים לשורת החיפוש.

המשגר גם תומך בתכונות המתקדמות של אנדרואיד, כולל הופעה של מספר ההודעות על הצלמית המתאימה וכולל לחיצה ארוכה לפתיחת תפריט רגיש להקשר – ובשורה התחתונה הוא מוכיח את עצמו כחכם באמת.

גרסת הפרו של האפליקציה, שעולה כ-25 שקלים, מוסיפה עוד מבחר אפשרויות לעיצוב, אפשרות להגדיר קטגוריות בדף האפליקציות ועוד לא מעט תכונות חדשות נוספות.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

איך זה Smart Launcher 5? משגר מתקדם שעושה סדר באמת מחשבה אחת על

  • אני מחפש כבר הרבה זמן. וזה באמת לאונצ'ר מעולה.
    רק מאוד חסר במסך הבית שורת אייקונים מודגשים או גדולים למטה (או במקום אחר) שהם האייקונים המרכזיים. כל האייקונים במסך הבית קטנים יותר וצפופים ללא נתינת מקום לכמה החשובים במיוחד.

    תשובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *