איך זהטלפונים

איך זה Elephone U Pro? טלפון חתיך שצריך קצת להתבגר

יש סימן מאוד ברור לכך שיצרנית טלפונים מתייחסת למכשיר חדש שלה כמכשיר דגל, או לפחות מכשיר יוקרתי: קופסת הקרטון שלו מעוצבת באופן מוקפד בצבע שחור עם כיתובים שמעוצבים באופן לא פחות מוקפד, בולט ומתוכנן היטב. אז כבר מהרגע שמורידים את הניילונים שעוטפים את המשלוח של Elephone U Pro ברור שמדובר במכשיר חשוב עבור החברה הקטנה הזו, ואחרי שפותחים את המארז ומוציאים ממנו את המכשיר גם מתברר שאכן מדובר בטלפון מאוד מושקע.

מי שעקב אחר התמונות של פתיחת הקופסה של U Pro כבר הבחין בוודאי שמדובר כנראה בטלפון פשוט יפה למראה. חתיך, אפילו. אם תרצו ניתן קצת לגלוש לעולם ההגזמות, ואז לומר שמדובר באחד המכשירים היפים ביותר שהושקו כבר בפועל השנה, במיוחד בצבע הכחול המתכתי והמבהיק של המכשיר המסוים שהגיע לצורך הסקירה הזו. ויותר מכך, זה אחד המכשירים הבודדים להוציא ה-Galaxy S8 והלאה של סמסונג (Samsung) שמגיע עם שוליים מקומרים, גם אם הם לא לגמרי מתפקדים ברמה של המכשירים מבית החברה הקוריאנית, אבל כמובן שתהיה לכך התייחסות בהמשך.

U Pro הוא טלפון מיוחד עבור אלפון (Elephone), או לפחות סמן קצה משמעותי בחייה של החברה הקטנה יחסית. עד היום זו הייתה חברה שמכרה כמעט באופן מוחלט מכשירים לשוק הכניסה ו/או שוק הביניים התחתון במחירים נוחים, ובלי לעשות יותר מדי רושם על הסביבה. במכשיר הזה היא מנסה לעלות כיתה ולנסות להתחרות בחלק הבינוני עד הגבוה של שוק הביניים, המקום בו חברות כמו שאומי (Xiaomi) מוכרות הרבה מכשירים שמציעים קצת יותר מבחינת עיצוב ויכולות.

מדובר כנראה בחלק מתהליך שעובר על עוד יצרניות קטנות בשוק שכנראה מבינות שאפשר להציע יותר, ואולי קצת להרוויח יותר, ועדיין מבלי לשבור את התקציבים ומבלי להגדיל באופן משמעותי את המשאבים שמושקעים בתהליך הייצור.

וגם אם זה תהליך שאלפון עוברת רק בפני עצמה, התוצאה בכל מקרה ב-U Pro נראית מוצלחת לעין, ואפילו מכובדת ביותר על הנייר מבחינת ביצועים ושימושיות. האם זה בא ליד ביטוי גם במציאות?

המראה המבריק של U Pro

כן יש פה איזה סוג של משחק מילים. הגב של U Pro עבר תהליך מבריק של הברקה קיצונית והוא, כן, נראה כמו מראה. הבעיה היא שכמו מכשירים אחרים שעברו תהליך הברקה דומה בגבם, הוא גם שואב אליו אבק ולא מהסוג שמתרוצץ לאחרונה בין הרגליים בהרבה מאוד בתים. אבל בינינו, מי לא ישתמש בכיסוי סיליקון, לפחות, מאחור? כך או כך, השוליים של המכשיר, גם בגב, מעוגלות היטב ולמעשה כל פינה של המכשיר מאה ביטוי עגלגל כזה או אחר אל השולחן, והתוצאה הכללית, כמו שכבר נכתב בהתחלה, מוצלחת.

מקדימה, השוליים כאמור צרים במיוחד והשוליים קיימים אך לא מאיימים למעלה ולמטה, כשלמעלה יש את האפרכסת ואת המצלמה הקדמית, ולמטה כלום. כמו רוב המכשירים כיום שמגיעים לשוק עם מסך מתוח מקצה לקצה, כפתורי הניווט הם מבוססי תוכנה – ובהמשך הסקירה גם יתגלה שאפשר לוותר עליהם בכלל. אופס. טוב אם לא תקראו הלאה לא תדעו איך, לא?

אחד הדברים המעניינים במכשיר הזה הוא שמגירת הסים/כרטיס זיכרון נמצאת למעלה. אולי זה בגלל שהשוליים הצרים לא מספיק עבים כדי לשלב שם באופן חלק מגירה כזו? ייתכן.

בגב אפשר למצוא את שתי המצלמות בסידור אנכי ויחד עם חיישן טביעות האצבע הן יוצרות מעין מתחם מגודר. המבזק הדו גווני נמצא מימין, ולמטה ובאמצע נמצא הסמליל של החברה.

U Pro הוא מכשיר שאינו סובל, למרות השוליים הצרים, מאנורקסיה אבל גם לא מהשמנת יתר. עובי של 8.4 מ"מ הוא משהו שכזה נמצא באמצע, ובכל מקרה עם משקל של 166 גרם שמפוזרים היטב לאורך המכשיר הוא נוח להחזקה ולשימוש.

ועכשיו לתצורה

כאמור, U Pro הוא מכשיר הדגל של אלפון והוא מציע תצורה שמתאימה למכשיר דגל של חברה שנלחמת על מקום מכובד מתחת לצמרת. הוא מגיע עם Snapdragon 660 של קוואלקום (Qualcomm) מערכת על שבב שמציעה שמונה ליבות Kryo, ארבע מהן במהירות של 1.84 גיגה-הרץ וארבע מהן במהירות מרבית של 2.2 גיגה-הרץ. השבב הגרפי הוא Adreno 512 וזאת רק ההתחלה של התצורה המכובדת. זו ממשיכה עם 6 גיגה-בייט זיכרון עבודה ועם 128 גיגה-בייט זיכרון אחסון מובנה אותו ניתן להרחיב עם עוד 128 גיגה-בייט לכל היותר אם בוחרים במקום להשתמש בסים נוסף לשלב במגירה כרטיס זיכרון – ואם תעשו סקר מהיר וקטן תראו שזאת כמות זיכרון משולבת שעדיין לא ממש מוצאים במכשירי שוק הביניים ואפילו לא החלק הגבוה שלו, זה שממש נושק לצמרת.

גם המסך נמצא בצד הגבוה של המשוואה. מדובר במסך AMOLED שמציע רזולוציית +FHD תקנית ביחס היבט 18:9 – טוב הרי אין לו מגרעת מיותרת שם למעלה – והוא מציע צבעים חדים ועזים במיוחד. הוא מכוסה בזכוכית הגנה מסוג Gorilla Glass 5, והבעיה היחידה שאולי אפשר להצמיד אליו הוא שבזוויות מסוימות אפשר קצת להבחין במיקום המדויק בו מתחיל הקימור של קצות המסך, משני הצדדים כמובן.

כמכשיר שמגיע עם מערכת על שבב מודרנית ומעודכנת, ועד שייצאו לשוק מכשירים עם Snapdragon 670 – שייתכן ששמו בכלל בסוף יהיה Snapdragon 710 – מדובר במערכת על שבב הגבוהה שמציעה קוואלקום למכשירי שוק ביניים, U Pro תומך ב-NFC, ב-WiFi 802/11ac לצד בלוטות' 5.0 וכן בטעינה מהירה של סוללת ה-3,550 מילי-אמפר שעה שלו שלפי החברה, וגם לפי הבדיקות, נמשכת כשעה וחצי ואף פחות אם המכשיר מכובה.

שתי המצלמות בגבו מצוידות בחיישן של 13 מגה-פיקסל והן מגיעות עם אלגוריתם צילום של חברת ArcSoft. בהמשך כמובן תגלו אם השילוב הזה טוב או פחות ואולי יותר. המצלמה מקדימה מצוידת בחיישן 8 מגה-פיקסל והיא לא מלווה במבזק משלה, אבל כן תומכת באפשרות לפתוח את המכשיר מנעילה עם פני המשתמש.

ועכשיו זו הפסקה שמספרת על הביצועים של U Pro

על בדיקה אחת כבר קראתם והיא טעינת הבדיקה של הסוללה שנמשכה כאמור כשעה ומחצה כשהמכשיר היה כבוי. הצד השני שלא המטבע הוא כמובן מה קרה לטלפון בבדיקות הזמנים שלנו, ובהיבט הזה המכשיר לא ייכלל ברשימת המצטיינים של 2018 מכיוון שהוא הגיע במבחן הזמן של GeekBench, כשהסוללה התרוקנה עד 0%, לזמן של 6:29 שעות. זמן זה קצת קצר בהשוואה למכשירי ביניים אחרים בשוק. כך, לדוגמה, ה-Redmi 5 Plus של שאומי הוציא בדיוק באותו מבחן 10:16 שעות.

מול האכזבה המסוימת מזמן העבודה של המכשיר התוצאות בבדיקות האחרות היו מרשימות בהחלט, שוב בהשוואה למכשירי ביניים ולא למכשירי הצמרת המובהקים, גם אם הם עדיין מאלה שבקרבם Snapdragon 835. המכשיר הוציא במבחן Antutu 7 ניקוד של 139,600 נקודות תוך שהוא משאיר אבק למכשיר המוזכר בפסקה לעיל, שמצויד ב-Snapdragon 625 והגיע ל-76,421 נקודות, וגם ל-+Galaxy A8 של סמסונג שהגיע לציון של 117,043 נקודות. גם במבחן הליבות המרובות של GeekBench 4.1 הייתה לתוצאה של U Pro אותו טעם פחות או יותר עם 5,818 נקודות, יפה מאוד מול כל מכשיר ביניים, ועדיין מתחת באופן מהותי למכשירי הצמרת כמו ה-OnePlus 5T לדוגמה שהגיע ל-6,758 נקודות.

את התמונה השלימו כמובן מספר הרצות של 3D Mark. עם 1,352 נקודות במבחן ה-SlingShot Extreme ברור שמדובר במכשיר שיכול להתמודד יפה עם כל משחק מודרני, וזה בא לידי ביטוי גם בבדיקות המציאותיות של המשחקים: חלק, נקי, מהיר ועם תצוגה יפה ומרעננת.

אם לסכם את הפרק הזה אפשר בהחלט לומר ש-U Pro עמד בציפיות הגבוהות ממנו, רק שזמן העבודה היה צריך להיות מעט ממושך יותר. יש לציין, עם זאת, כי גם זמן זה אומר שלאורך יום העבודה לא צריך המשתמש לבזבז זמן איתור אחר שקע חשמל.

ממשק ושימושיות

אתם מכירים כיום טלפון תוצרת סין שאינו מגיע עם ממשק שפיתחה החברה שמייצרת אותו? כלומר יש כמה מכשירים בשוק שמערכת ההפעלה שלהם היא אנדרואיד נקי, אבל אפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת. אז גם במקרה של U Pro שיבצה החברה ממשק משלה מעל אנדרואיד בגרסה 8.0 ומדובר בממשק שמציע כמה דברים מעניינים, אבל מצד שני גם גורם להרגיש כאילו מדובר בעוגה שאפשר עוד היה להשאיר זמן מה בתנור, כזו שמרגישים באמצעותה שיש לקונדיטור המסוים עתיד אבל באותה מידה מורגש שחסר לו ניסיון. אחד ההיבטים לרצון הזה הוא שבתקופה בה הטלפון נמצא כאן בישראל ועובר מבחנים כבר היו לו מספר עדכונים שפתרו בעיות שונות בעבודה עם המכשיר.

ראשית אי אפשר להתעלם מבחירת עיצוב המסך וצלמיות ברירת המחדל. אפשר לומר בעדינות שהם מאוד מאוד ייחודיים בשוק בצורה, באמירה, בעיצוב ובצבעים. בחירה לא מוצלחת של אלפון בהיבט הזה, אבל כמובן שאין תורך בידע רב כדי להחליף את משגר ברירת המחדל של הטלפון.

עוד היבט חצי אפוי הוא השימוש בקצוות לתפריט Edge. הרעיון טוב כמובן, אבל הביצוע לא לגמרי מוצלח מבחינת מראה. שלא כמו תפריט ה-Edge של Galaxy S9, לדוגמה, ב-U Pro התפריט תופס את כל המסך והדרך לצאת ממנו היא לחזור לעמוד הבית או ללחוץ על הכפתור 'חזור'. אם לוחצים על צלמית ההגדרות בתפריט מגיעים אמנם להגדרות שלו, אבל הדבר היחיד שאפשר לעשות שם בפועל זה להפעיל או לבטל את התפריט. לפחות בלחיצה על Add אפשר בהחלט בקלות לקבוע אלו קיצורי דרך לפעולות או לאפליקציות יופיעו בתפריט, ובסופו של דבר יש רק תפריט אחד. אם תרצו מדובר בעוד הוכחה שהמנה יצאה קצת מוקדם מדי מהתנור – אבל לפחות לא צריך אפליקציה נוספת כדי להגדיר תפריט צידי.

לחיצה ארוכה על חלק גדול מהאפליקציות גורמת להופעת תפריט רגיש להקשר, בדיוק כמו אפשר לצפות ממכשיר שמבוסס על מערכת הפעלה מודרנית, ואת תפריט הניווט למטה אפשר להגדיר למראה מסוים, לצבע מסוים, לסדר מסוים ואם רוצים אפשר להעלים אותו לחלוטין כפי שכבר נרמז באופן מאוד לא עדין מוקדם יותר בסקירה הזו. במקרה כה משתמשים במחוות: מהקצה התחתון באמצע גוררים קצת למעלה כדי לחזור לעמוד הבית, ואם עושים בדיוק את אותה פעולה באחד הצדדים, ב-U Pro המסוים של הסקירה הזו בצד ימין, פותחים את תפריט האפליקציות הפועלות ברקע באותו רגע. פשוט ועובד, אבל הבעיה היא שאם נמצאים באחד מדפי הבית הגרירה לא מחזירה לעמוד הבית הראשי, וחבל. את כל האפשרויות הללו מוצאים, דרך אגב, תחת Navigation Key בתפריט ההגדרות הראשי של המכשיר.

עוד אפשרות מעניינת, שמסתתרת תחת ההגדרות של 'תצוגה', היא 'תצוגת אווירה' אם היא פועלת המסך מתעורר גם ממצב שינה כשמתקבלות הודעות חשובות. התצוגה היא לרגע, אבל בהחלט אפשר לשים לב שנכנסת, לדוגמה, הודעת דואר מ-Gmail. זה לא בדיוק תצוגה פעילה תמידית (Always On), אבל זה נחמד.

תפריט ההגדרות אולי לא עשיר בתכונות ובאפשרויות כמו אלו שמשולבים במכשירי הדגל המובילים של השוק, אבל יש עוד כמה וכמה הפתעות בקרביים שלו, וגם כן מורגשת ההשקעה של אלפון לצד חוסר הניסיון המסוים שלה.

מה שיש למצלמות לספר

אפליקציית המצלמה של U Pro מגיבה קצת באטיות אבל מסתירה מתחת הרבה מאוד אפשרויות, כולל תפריט הגדרות עשיר למדי בהזדמנויות לקבוע כיצד התמונות שמצלמים ייראו בפועל, לפחות בהתיימרות. כברירת מחדל המצלמות מאחור יצלמו במצב הבוקה הזה שכולם מדברים עליו, ובמצב הזה אפשר להזיז את המחוון על המסך כדי לקבוע את נקודת המיקוד וכן להגדיר בגרירה קלה את שטח המיקוד לעומת שטח הטשטוש. אם רוצים אפשר לצאת מהצב הזה ואז לעבור לצלם במצב לילה שאמור לשפר עם הגדרות שנקבעו לשיפור התמונה בממוצע במצב בו התאורה לא משהו בלשון המעטה.

שתי הצלמיות השמאליות ביותר בתפריט העליון מאפשרות לקבוע תרחישי צילום. אם בוחרים בתפריט הכי שמאלי את המצב האוטומטי ניתן לבחור באחד מתוך שורה של כמה וכמה מסננים שכל אחד מהם שונה מאוד מחבריו. הרשימה אולי לא ארוכה מדי, אולי בכוונה: המטרה במסננים הללו היא להביא משהו מהאמן הפנימי. אלו לא אמורים להיות מסננים של איכות צילום, אלא של אמירה וככאלה הם מתפקדים היטב. תרחישי הצילום עצמם משנים כאמור את הגדרות המצלמה, כמו תמיד, וגם כאן יש מספיק תרחישים שבהחלט מכסים את הדברים העיקריים.

אחד ההיבטים המעניינים של האפליקציה נמצאת דווקא בתפריט למטה מימין, זה שמאפשר לעבור בין מצב תמונות סטילס לווידאו. האפשרות השלישית במצב הזה היא פנורמה ולהבדיל מהרבה מאוד טלפונים אחרים, ב-U Pro זו פעולה שקל מאוד לבצע: פשוט לוחצים על הכפתור וזזים במשך מספר שניות שמוקדשות לצילום. לא צריך אפילו לכוון רק לזוז. נחמד.

Elephone U Pro - The Camera

איכות התמונות בדרך כלל טובה, במיוחד באור יום, אבל רק בדרך כלל. אפשר לפספס ובמיוחד כשמנסים לבצע צילומי מקרו. כמו כן, כמו בהרבה מאוד מכשירים אחרים בשוק, האיכות יורדת פלאים כשמנסים לצלם באופן אוטומטי בלילה, וזה בדיוק המקום בו כדאי לנסות לצלם בהגדרות ידניות. אם מוצאים את האיזון הנכון, אפשר להפיק תמונות סבירות גם במצב תאורה גרועה, אבל צריך ללמוד היטב את האפליקציה עמוסת האפשרויות, והלא כל כך אינטואיטיבית.

אם בודקים את רשימת התמונות השמורות במכשיר מגלים שיש הפרדה בין תמונות עם אפקט הבוקה לבין התמונות 'הרגילות'. כלומר, כולן שמורות באותה תיקייה באזור הזיכרון אבל השמות של תמונות המיקוד/טשטוש מתחילים במפורש במילה Bokeh. בחינה עוד יותר מעמיקה גם מגלה שתמונות ה-Bokeh נשמרות גם כתמונות רגילות, ואם תרצו זו הוכחה הטובה ביותר ששתי המצלמות עובדות ביחד, כשצריך.

אז לסיכום

בשורה התחתונה U Pro הוא טלפון שנותן תמורה נאה לכסף, תמורה נאה לעין, והוא אכן גם מהווה – הנה עוד אחד – קפיצת דרך נאה עבור אלפון. הוא לא מושלם, אבל ניתן להעריך שעם עוד כמה עדכונים, וממש לא יותר מקלים, מערכת ההפעלה/הממשק שלו תצליח לגלח ממנה עוד כמה התחלות קשות אבל אחר כך קל יותר. מבחינת תצורה מדובר במכשיר שבהחלט מספק את הכסף, ועבור אלו שלא כל כך רוצים לצרף לאוסף הטלפונים שלהם אחד שיש לו מגרעת, זו בחירה אפילו מוצלחת עוד יותר.

ולא פחות חשוב, U Pro הוא מכשיר מהסוג של הטלפונים שעליהם אומרים שיש להם גם את אפקט הוואו. מניסיון.

המכשיר נשלח לבדיקה מ-GearBest ועלותו, בתצורה בה הוא מוצג כאן ובצבעו הכחול, עומדת על כ-1,560 ש"ח לפני מסים. יש גם גרסת 4/64 שעולה כ-1,400 ש"ח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *