איך זהטלפונים

איך זה Xiaomi Redmi 5 Plus? שווה את הכסף, אבל יש גם אבל גדול מאוד

קשה, קצת קשה להבין את מה שעובר על שאומי (Xiaomi) בחודשים האחרונים, במיוחד בהיבט של שוק הביניים ומטה, בכל מה שנגוע למיתוג המכשירים של החברה הזו. כבר קשה להבין מה המיקום ומה המעמד של Redmi מול Redmi Note. קשה להבין איזו מבין שתי הסדרות היא הנמוכה ואיזו היא הבינונית. ועוד יותר קשה להבין למה מכשיר הוא Plus ולמה אחר הוא Pro. אבל הכי קשה להבין למה לחלק מהמכשירים יש שני שמות, כמו לדוגמה מושא הסקירה הזו Redmi 5 Plus שמוכר במקומות אחרים גם בשם המתאים יותר, לפחות לדעת כותב שורות אלו, Redmi Note 5. כן כן, לא נשכח את ה-Redmi Note 5A שהוא בכלל היה צריך להיות, ושוב לדעת כותב שורות אלו, בעצם Redmi 5A. אבל ניחא.

בכל מקרה, אפשר כנראה גם להבין שאפשר לשכוח ממכשירי שאומי שיהיו עם מסך בגודל של פחות מ-5.99 אינץ'. אם פעם ה-Redmi היה המותג עבור מכשירי 5 אינץ', ו-Redmi Note למכשירי 5.5 אינץ', עכשיו בגלל המגמה בשוק נראה שכל המכשירים החדשים הם עם מסכים בגודל של 5.99 אינץ'. אולי יהיו כמה עם מסכים קטנים יותר, אבל קשה להאמין שהם ירדו אל מתחת לקו ה-5.7 אינץ'. עוד מישהו רוצה לומר פאבלט באופן מיותר לחלוטין?

כך או כך, Redmi 5 Plus, כפי שנכנה אותו מרגע זה ועד סוף הסקירה, הוא ללא ספק ממשיך הדרך של Redmi Note 4, וזה מובן מאוד ברגע שהופכים אותו ומביטים עליו מאחור. אמנם הוא עבר את המתיחה המתאימה למסך חסר שוליים, צדדיים לפחות, אבל מאחור בהתאמה הוא נראה ממש אותו דבר, עם אותם פסי אנטנה עבים מכוסי פלסטיק למעלה ולמטה בסגנון שכבר נראה היה שפס מעולמנו. המצלמה היחידה, עם עיגול הגנה מתכתי סביבה, נמצאת פחות או יותר באותו מקום בדיוק, ואחר כך המבזק וחיישן טביעות האצבע. אם לא מתיחת המסך, ניתן היה לומר שנראה היה לרגע שהעולם עמד מלכת.

Redmi 5 Plus שנשאר באמצע

כן, גם אי אפשר בלי הקופסה הכתומה הזו הכל כך מזהה את מכשירי שוק הביניים של שאומי. וכנראה שגם אי אפשר להתעלם מכך שאכן להוציא את מתיחת המסך אין פה ממש חדש, עד כדי כך שהחברה בחרה לספק את המכשיר עם מחבר microUSB 2.0 מיושן כאילו לא עברה שנה, וכאילו לא עבר דור, וכאילו לא עבר מספר. אבל זו עוד בעיה קטנה יחסית.

הבעיה היא שאם יש לכם Redmi Note 4 ביד, כנראה שאין סיבות של ממש בכלל להציץ על המכשיר הזה אלא אם המסך החדש ממש עושה לכם את זה. למה? התצורה הטכנית שלו היא משהו שכל בעל Redmi Note 4 יכול לדקלם בעל פה: מערכת על שבב Snapdragon 625 עם שמונה ליבות Cortex A-53 במהירות מרבית של 2 גיגה-הרץ, ושבב גרפי Adreno 506, ושילוב זיכרונות עבודה/אחסון של 3/32 או 4/64 גיגה-בייט. אין אפילו הבדל בתמיכה בקישוריות מכיוון שהמערכת על שבב מכילה בדיוק את אותו מודם שתומך ב-WiFi 802.11n לכל היותר, בבלוטות' 4.2 וכן בדרך גם ב-WiFi Direct.

ויש גם קצת הרעות בדרך: הסוללה נחתה על קו ה-4,000 מילי-אמפר/שעה כשהיא מאבדת 100 אלפיות משנה לשנה, וגם המצלמה פחות טובה על הנייר עם חיישן 12 מגה-פיקסל במקום 13 מגה-פיקסל שגם מלווה במפתח צמצם של f/2.2 במקום f/2.0. לפחות היא יכולה לצלם סרטוני וידאו באיכות מעט גבוהה יותר בקצב מהיר יותר – וכן, זה ממש לא משנה אם מה שמצלמים זה סרטונים קצרים לפייסבוק (Facebook) או אינסטגרם (Instagram). המצלמה הקדמית, דרך אגב, מצוידת באותו חיישן 5 מגה-פיקסל ששולב ב-Redmi Note 4.

וכן, בעלי Mi Max 2 חדי עין ישימו לב שלהוציא גודל הסוללה ומחבר ה-USB, זו בדיוק גם אותה תצורה שיש במכשיר שלהם.

וככלות הכל והתמונה, נתחיל לרגע מהתחלה

טוב, אבל רגע. מההתחלה. ברור שלא כולם מגיעים למכשיר הזה מהדור הקודם, אז מרגע זה נתייחס לשאלה האם זה מכשיר ראוי לרכישה כמות שהוא, בתנאי השוק הנוכחיים, בהתייחס למחיר שלו ולביצועיו כמות שהם.

אז ככה, כבר הובן מה התצורה הטכנית, והובן של-Redmi 5 Plus יש מסך 5.99 אינץ' ברזולוציית +FHD – ודרך אגב, ביחס מסך/גוף של 77.5% לערך וביחס היבט של 18:9. בנוסף יש למסך ציפוי של זכוכית Gorilla Glass אך לא ברור מאיזה דור, והוא קצת מחוספס למגע. הגב המתכתי דווקא חלק , אך לא מדי, ובסך הכל המכשיר נוח להחזקה ביד ולשימוש יום יומי.

המכשיר המסוים שהגיע לבדיקה המסוימת הזו כבר הוצא מהקופסה עם אנדרואיד 8.0 ועם MIUI בגרסה 9.5, ובכל מקרה זה כנראה העדכון הראשון שיהיה זמין למכשיר אם הוא עדיין המצא בגרסה נמוכה יותר של מערכת ההפעלה ו/או הממשק הקנייני של שאומי.

חיישן טביעות האצבע עובד היטב, כמו בככל המכשירים האחרונים של שאומי. הוא מגיב מהיר, הוא מגיב ב-360 מעלות, וגם תהליך ההגדרה יחסית מהיר.

ואיך המצלמה? בינונית כצפוי, ומכיוון ש-Mi Max 2 שמצויד באותה מצלמה בדיוק כבר עבר באתר הזה לסקירה, גם אפשר היה לדעת למה לצפות: טוב בהחלט בתאורת יום בהירה, הרבה פחות טוב בתאורת לילה או בתאורה ביתית, ולא ממש אחיד. ואם בודקים את התמונות בהגדלה מגלים קצת עיוותי צבע בקצוות, ולעיתים גם במריחות קלות ובטשטושים. אבל רק אם מגדילים, כי בשימוש שוטף, במיוחד עבור מי שלא ממש מחפש לשלוף מהמכשיר שלו יצירות אומנות, התוצאות סבירות בהחלט.

Xiaomi Redmi 5 Plus

אז איך הביצועים?

זמן העבודה ש-Redmi 5 Plus סיפק לנו, בבדיקה מ-100% עד להתרוקנות מלאה של הסוללה, היה כעשר שעות ורבע וזה בהחלט סביר ויפה עבור כל מכשיר שהוא, במיוחד עבור מכשיר שוק ביניים. בתוצאות הסינתטיות של הבדיקות שלנו הוא הוציא בדיוק את מה שניתן היה לצפות ממנו, ולא, הייתה כן התאפקות ולא הועתקו התוצאות של ה-Mi Max 2. ובכל זאת, הן היו כמעט זהות, אין מה לעשות.

זה אומר, לדוגמה, 4,355 נקודות במבחן ריבוי הליבות של Geekbench, זה אומר תוצאה של 76,241 נקודות במבחן הכולל של Antutu 7, וזה גם אומר 464 נקודות בלבד במבחן Sling Shot Extreme של 3D Mark. תוצאות צפויות עבור מכשיר שוק ביניים, אבל כזה שאפשר בהחלט לשחק בו, על גבולות הסביר, משחקים זוללי משאבים.

אז מה אומרים לסיום?

אם אתם בודקים שדרוג תבדקו היטב שאתם לא משדרגים לאותו דבר רק עם מסך אחר. אבל אם אתם באים לראשונה ליקום המכשיר של שאומי, תגלו מכשיר שעולה 1,079 שקלים במחירי היבואן הרשמי המילטון (עם שנתיים אחריות) ואפילו פחות במונחי שוק, ובמחיר כזה התמורה לכסף בהחלט טובה. אמנם לא תקבלו מכשיר סופר עדכני, אבל ברמת המחירים הזו זה לא משהו שאפשר לצפות לו. בשביל זה משלמים כפול וצפונה. אם אתם זקוקים למכשיר שיעשה עבורכם את העבודה באופן יום יומי, והמשיכה למכשירי מסך מתוח קיימת בכם, אתם לא ממש תטעו אם תרכשו את המכשיר הזה. ממש לא – גם בגלל מערכת ההפעלה היציבה שלו.

צילומי מכשיר: דורון קצבורג

איך זה Xiaomi Redmi 5 Plus? שווה את הכסף, אבל יש גם אבל גדול מאוד מחשבה אחת על

  • תכלס מי שחושב שקנה קונסולת משחקים שיהיה בריא מי שקנה סמארט פון לשימוש טלפון SMS ו_'ווטס אפ כלומר נורמלי מהישוב אם נותרו כאלה!!! אז בסוף יום עמוס נשארים לי 60 אחוזי סוללה. בקיצור מומלץ מאוד לאנשים שלא מסתובבים כל היום עם עיניים בתוך המסך ואוזן כרויה ומבלבלים כל היום את המוח לכל העולםץ עיסקה מצוינת בפחות מ-900 שקלים שירות שיאומי ישראל בהמילטון מצוין !!! הבנתם!?

    תשובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *