איך זהחפיצים

איך זה Plantronics Voyager 3200? דיבורית נוחה וחכמה

מבחינה חיצונית אי אפשר לטעות בכלל במקורות של Voyager 3200, הדיבורית האישית המעודכנת של פלנטרוניקס (Plantronics) לשימוש עם טלפונים חכמים. למעשה, מי שקצת מכיר את התחום יתפלא לרגע למה החליטו לתת ל-Voyager Edge שם חדש. וזו לא טעות. הדיבורית הזו היא היורשת של ה-Edge שזכתה להערכה בשוק, והיא מציעה מספר שיפורים כולל זמן עבודה כולל איכות עבודה.

אבל גם מבלי להתייחס לדור המייסדים, אי אפשר שלא להתרשם מהממדים הפיזיים של הדיבורית ששוקלת 9 גרם בלבד והיא גם גם קצרה מספיק כדי לא להציק לאורך הלחי. היא אמנם לא יכולה כמובן להתחרות בגדלים של האוזניות המודרניות שנכנסות לאוזן ולא צריכות חוטים, אבל האורך של הידית הקדמית אינו חורג בהרבה מעבר לאזור האוזן. למעשה הדיבורית אף נראית עדינה משהו.

הדיבורית זקוקה לחיבור מסוג בלוטות' 4.1 וניתן לחברה לשני מכשירים בו זמנית. היא מציעה טכנולוגיית ביטול רעשים המבוססת על שלושה מיקרופונים, טכנולוגיה שמטרתה למנוע הדהוד, וגם טכנולוגיה קניינית בשם SoundGuard שמטרתה להגן על המשתמשים מפני צלילים בעוצמה שעולה של 188 דציבלים – שזה קצת יותר מעוצמה של בכי תינוק, דרך אגב.

כמו בכל מוצר חכם של פלנטרוניקס משולבים גם ב-Voyager 3200 מספר חיישנים חכמים שמטרתם לאפשר מענה אוטומטי עם הנחת הדיבורית באוזן ועוד כמה שימושים שלחלקם, לפחות, תהיה התייחסות בהמשך הסקירה.

מה יש בחבילה, ומה שיש בדיבורית

בדיוק מה שאפשר לצפות לו בדיבוריות של ימינו: מתאמי סיליקון לתנוכי אוזניים בשלושה גדלים – גדול, בינוני וקטן – שאחד מהם כבר מגיע כשהוא מורכב על הדיבורית עצמה. יש גם קשת פלסטיק עבור מי שמעוניין להוסיף גם מתלה מעל האוזן כדי שהיציבות תהיה מעט טובה יותר, כמובן שניתן להשתמש בקשת הזו גם כדי לתלות את הדיבורית על דש הבגד או הכיס. מעבר לכך יש גם מראה מקום קצר לשימוש בדיבורית, וגם כבל  2.0 USB בתצורת micro כדי להטעין את הדיבורית. אין מטען.

כמו ב-Edge היהלום הצורתי שבליבה של הדיבורית הוא בעצם הכפתור הראשי שלה. מעליו, אם הדיבורית מוכנת לאוזן השמאלית, נמצא כפתור ההפעלה הראשי ומאחור צמד כפתורי השליטה בעוצמת הקול שהים זעירים למדי. על הזרוע, שכפי שכבר מוין אינה ממש ארוכה, יש כפתור מוארך שתפקודו העיקרי הוא 'להשתיק' את הדיבורית באמצע שיחה, או יותר נכון לגרום למיקרופונים להפסיק לעבוד זמנית באופן מוחלט.

ואיך Voyager 3200 בשימוש יום יומי?

פעולת הצימוד של הדיבורית פשוטה ורגילה כל אוד משתמשים בבלוטות'. היא תומכת גם בצימוד באמצעות NFC, אבל ניסיון לעשות זאת מול כמה טלפונים תומכים לא הסתיים בהצלחה, אבל קשה לקבוע מדוע זה לא צלח באף מכשיר. עם זאת מהר מאוד לומדים שלא כדאי להדליק את הדיבורית כשהיא כבר באוזן: עוצמת הקריינות קצת גבוהה מדי, ואפילו מעצבנת, בעיקר לאור ההבטחה של SoundGuard. זה אמנם רגעי אבל מקפיץ. כמו כן מגלים שהכפתורים של שינוי עוצמת הקול קצת קטנים מדי, ועדיף, ושוב בגלל הקריינית, שלא ללחוץ עליהם ברגע שמגיעים לעוצמה המרבי או המינימלית.

הכפתור הראשי – המשמש למענה לשיחה, לניתוק שיחה, לצלצול למספר האחרון שחויג באמצעות לחיצה ארוכה ובעת האזנה למוזיקה להפעלה/השיה – מגיב היטב ובקלות כך שאין צורך להפעיל לחץ שיכול להכאיב לאוזן. כפתור ההשתקה מגיב גם הוא היטב, ובלחיצה ארוכה עליו, כשלא נמצאים בשיחה, אפשר לתת פקודות לסייעות הדיגיטליות השונות כולל Cortana ו-Siri ובמקרה של אנדרואיד ל-Google Now. קשה לומר שבארצנו מדובר באפשרות שימושית במיוחד (היא לא). דרך אגב, גם במקרה של כניסה למצב ההשתקה ויציאה ממנו הקריינית נכנסת לפעולה אבל בעוצמת קול עדינה יותר. היא תופיע שוב כשהסוללה תגיע למצב בו כבר נדרשת הטענה.

לשיחה נכנסת אפשר לענות גם על ידי שאומרים Answer או פשוט על ידי הנחת הדיבורית במקומה. למעשה עבור משתמשים רבים זו אפשרות מועדפת ומכיוון שזמן התגובה של הדיבורית כמעט אפסי – פעם היו אומרים "לא תספיקו לומר ג'ק רובינזון" – לא מפספסים שיחה. כדי לדחות שיחה לוחצים על הכפתור הראשי למשך שתי שניות או שאומרים Ignore.

מהירות התגובה באה לידי ביטוי גם אם הדיבורית כבויה. לאחר הצימוד הראשוני היא מצליחה למצוא את הטלפון ולאפשר מענה לשיחה במהירות אדירה שנמדדת בשניות ספורות בלבד.

Voyager 3200 גם מאוד נוחה לשימוש. לא ממש מרגישים אותה ולא רק בגלל המשקל. המתאמים לאוזן שומרים היטב על היציבות שלה. למעשה, היא בדרך כלל מחזיקה היטב מעמד גם בזמן הליכה, ריצה ואפילו קפיצות – אם זה דבר שאתם נוהגים לעשות באמצע יום העבודה שלכם.

Voyager 3200 והאפליקציה שלה

טוב, לומר שזה האפליקציה שלה זה קצת מוגזם. PLT Hub היא האפליקציה שמציעה פלנטרוניקס בעצם לכל האוזניות והדיבוריות שלה שמתחברות לטלפונים, לפחות, באופן אלחוטי. אבל זה לא משנה את העובדה שהיא שימושית ושהיא מתאימה את עצמה, כמובן, להתקן עצמו בו משתמשים. האפליקציה מאפשרת לעקוב באמצעות הטלפון, באופן ויזואלי, אחר זמן הדיבור שנותר לסוללת ה-Voyager 3200 להציע – ולא צריך להיכנס לאפליקציה עצמה: אם היא פעילה הודעה מתאימה תמצא בתפריט ההתראות של הטלפון. היא גם מאפשרת לאתר את הדיבורית על ידי שליחת צליל חד וקצת מעצבן, אם כי גם בעוצמה מלאה לא מדובר בצליל ממש חזק, והוא אפילו קצת מעצבן בגלל הטון בו בחרה החברה לפעולה הזו. כמו שניתן לראות בגלריה, יש גם מראה מקום מהיר אם שוכחים את תפקוד הכפתורים ומה מספרות הנוריות.

אבל הדבר הכי חשוב שמציעה האפליקציה היא האפשרות לקבוע האם להשתמש בחיישנים החכמים של Voyager 3200 או לא, ואם כן אז כיצד בדיוק להשתמש בהם – בדרך כלל יש כמה אפשרויות לכל שימוש. עוד דבר חשוב שהיא מציעה זה אפשרות לשדרג את הקושחה.

דרך אגב, בעלי שעון שתומך ב-Wear OS יכולים להוריד לשעון גרסה מתאימה של PLT Hub שמאפשרת לראות את מצב הסוללה וגם לשלוט בעוצמת הקול שלה במקום להשתמש בכפתורים הפיזיים שעושים את זה.

כמה זמן אפשר לדבר, ועוד כמה מבחנים

שאלה טובה, נכון? ברור, כי הרי מדובר באחד ההיבטים הכי חשובים בסקירה של דיבורית, ולא בכדי. לפי החברה מציעה Voyager 3200 עד 6 שעות עבודה בטעינה מלאה. בהתחלה רוב הזמן, לאחר טעינה מלאה, עם הדלקת בדיבורית הקריינית המובנית סיפרה כי עומדות לרשותה 4 שעות דיבור. לאחר ביטול כמה אפשרויות בזכות האפליקציה המוזכרת לעיל, כולל ויתור על איכות ה-HD, ניתן היה להגיע לכ-5.5 שעות דיבור. זה אולי לא נשמע הרבה. אבל בשימוש רגיל, ואפילו עמוס, לא אמור משתמש מהשורה, וגם מעבר, להיקלע למצב בו הוא יזדקק לחפש שקע חשמלי בדחיפות באמצע יום העבודה – אם מתחילים את היום עם סוללה מלאה.

הטעינה, דרך אגב, מאפס ועד שהסוללה מלאה לחלוטין, נמשכת קצת פחות משעתיים.

אבל זמן עבודה, עם כל הכבוד וההערכה שיש אליו, אינו כמובן ההתייחסות היחידה אליה נדרשים בעת שרוצים לקבוע האם דיבורית היא איכותית או לא: מרחק שימושיות ואיכות דיבור הרי לא פחות חשובים, ולגבי איכות הדיבור כנראה אפילו יותר.

אז נוריד מהשולחן קודם כל את שאלת המרחק: יש למחוק מהזיכרון את הימים בהם כדי להשתמש בדיבורית עם הטלפון היה צורך להתחייב לפתרון שמציע מרחק פעולה של עד 10 מטרים לעל היותר. בדור המודרני, עליו כמובן נמנית Voyager 3200, המרחק כבר עלה ל-30 מטר – שזה המרחק המיטבי. אז מבלי להתחייב לכמה מטרים במדויק, אפשר לומר שזה עובד. המרחק כמובן מצטמצם אם יש קיר בדרך או דלת, אבל הוא בהחלט מאפשר להסתובב במשרד באופן חופשי למדי במרחקים גדולים מאוד מהטלפון. לצורך הבדיקה, במסעדה הומת אדם בלב בכניסה לאבו-גוש הטלפון הושאר על השולחן, ורק הכניסה לתא השירותים בפועל ניתקה את הקשר ממנו. עם היציאה הדיבורית התחברה מיד בחזרה למכשיר.

כמו שיכולתם לקרוא בפתיחה, פלנטרוניקס שילבה ב-Voyager 3200 שלושה מיקרופונים ייעודיים כדי להוציא מהשיחה רעשי רקע. זה הצליח לה. רעשי הרקע לא הופכים לחלק מהשיחה או לפחות לא מפריעים לה. הדיבור של המשתמש הוא זה שמקבל את מרכז הבמה באופן כמעט מוחלט, וכמעט לחלוטין, גם בעת נסיעה במכונית עם חלון פתוח וגם הליכה לצד כבישים יחסית רועשים וכדומה, ובסביבות הגיוניות כמובן – בכל זאת, אין טעם לנסות להשתמש בדיבורית כשנמצאים ליד הרמקולים בהופעה חיה של להקת רוק כבד, לדוגמה. עם זאת איכות השיחה, לא תמיד אחידה. אמנם המשוחחים מצד שני לא דיווחו על בעיות באיכות הצליל, ולא היו תוספות 'מתכתיות' או 'רעשי צוללת' לשיחה, אבל בצד הקרוב איכות השמיעה סבלה לעיתים מקצת ירידה, אם כי קשה היה בדיוק לשים את האצבע על תרחישים שגורמים לזה לקרות. אבל רוב הזמן היא עושה את העבודה היטב.

אז בסופו של דבר, לקנות או לא?

אם אתם כבר משתמשים בדיבורית אז למה שהיא לא תהיה חכמה, קטנה ונוחה לשימוש? אם משאירים בצד, לרגע אחד, את ההיבט הכספי Voyager 3200 בהחלט עומדת בציפיות וגם אם היא לא מושלמת, היא בהחלט ממשיכת דרך ראויה לקו הדיבוריות המוצלח שמציעה החברה בדרך כלל, ובמיוחד ל-Edge שזכתה בזמנו להערכה.

אבל כסף זה חלק מהסיפור, מה לעשות, וכדי לרכוש את הדיבורית הזו צריך להוציא 375 שקלים פחות או יותר, וזה לא זול. בנוסף, יש גם אפשרות לרכוש את הדיבורית יחד עם עריסת טעינה שאמורה, לפי פלנטרוניקס, להוסיף עוד ארבע שעות דיבור בזכות הטעינה הנוספת שהיא מאפשרת לבצע כשנמצאים רחוק מהמשרד או הבית.

הדיבורית נמכרת באופן עקרוני בשלושה צבעים, לצד הצבע השחור הסטנדרטי – הצבע של הדיבורית שהייתה בלב הסקירה הזו וזו שנמכרת בארץ – הצבעים הנוספים הם לבן ואפור, וגם במקרה הזה מדובר בסוג של תזכורת ל-Edge. היבואנית הרשמית סיגנט מעניקה לה שנתיים אחריות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *