כתבהראשי

כך נראה מסך בחירת הדפדפן והחיפוש באנדרואיד בעברית – ואיך בוחרים בפועל (MIUI 10)

מתי שהוא במהלך מרץ האחרון גוגל (Google), אפשר לומר, הרימה קצת ידיים. לחברה נמאס לקבל קנסות מהאיחוד האירופי ששוב ושוב קבע שהיא פוגעת בחוק ההגבלים העסקיים, ומנצלת את מעמדה כמונופול בתחום מערכות ההפעלה.

אחרי שאיימה שבקצב הזה אנדרואיד (Android) בסופו של דבר יעלה כסף, היא מסרה שהיא תאפשר בקרוב למשתמשי מערכת ההפעלה הטלפונית שלה לבחור את הדפדפן ואת מנוע החיפוש שלהם – כמובן שלא ממש מתוך רצון לבוא לקראת המשתמשים כמו הרצון להוריד את האיחוד מהגב.

היא גם לא חיכתה להנחיות בדיוק מה לעשות. היא החליטה פחות או יותר על דעת עצמה איך המשתמשים יקבלו את המידע, איך הוא יוצג בפניהם, וגם אלו דפדפנים ומנועי חיפוש יזכו להיות ברשימה.

ישראל היא לא חברה באיחוד האירופי, כי אחרת במקביל לפיזור והמהיר של הכנסת ה-21 והתכוננות לבחירות 2019/2 היינו עוסקים כנראה בלהט כנראה גם בבחירות לפרלמנט האירופי שהתנהלו לאחרונה. זו הסיבה שלא ממש ציפיתי לראות מול עיני איך הבחירה עובדת בפועל, מה מוצג בה, ומה זה בעצם אומר.

למעשה, זה קרה עד עתה בטלפון אחד בלבד מאלו שבדקתי בזמן האחרון, וזה קרה אחרי עדכון שהורדתי לממשק/מערכת ההפעלה שלו, כנראה משום מה מכיוון שהוא החליט שהמקור של הטלפון אירופאי, כי כאמור גוגל מציעה את הבחירה רק עבור האזור האירופי.

אז איך זה נראה ועובד?

כשנכנסים לראשונה לאחר העדכון שמשלב את מסכי הבחירה אל Google Play, מופיעים שני מסכים אחד לאחר השני, אחד לבחירת דפדפן ואחד לבחירת מנוע חיפוש. אם במקום זאת עו נכנסים לאפליקציית Google כדי לבצע חיפוש, מופיעה הודעה מתאימה שבסופו של דבר מובילה לאותו מקום.

לפי גוגל בכל מסך כזה יכולים להופיע עד חמישה דפדפנים/מנועי חיפוש שכוללים כברירת מחדל את אלה שכבר מותקנים בטלפון/טאבלט. כלומר, לדוגמה, אם כבר התקנתם לבד Opera ו-Firefox, הם יופיעו ברשימה. את הרשימה ישלימו דפדפנים/מנועי חיפוש באופן אקראי מתוך רשימת מערכת, שאינה מוצגת כמובן, שכוללת את מה שגוגל מגדירה כפופולריים ביותר בתחומם.

זה אומר שרשימת הדפדפנים/מנועי החיפוש המוצעת בכל מכשיר תהיה שונה לחלוטין מהרשימה המופיעה במכשיר אחר, אך בכל מקרה היא לא תכיל יותר מחמש הצעות, והן יוצגו לפי גוגל באופן אקראי. כמו שאפשר לראות בתמונות לעיל, ברשימה במכשיר שלי לא הופיע Edge של מיקרוסופט (Microsoft). באתר אחר מצאתי רשימה עם הדפדפן הזה.

בכל מקרה ניתן מהדפים הללו להתקין כמה דפדפנים/מנועי חיפוש שרוצים מבין אלו שמופיעים ברשימה על ידי לחיצה כל הכפתור 'התקנה'. כמובן שלא חייבים, אבל אם רוצים לבדוק ולא לזכור את השמות, כדאי לעשות את זה מכאן כי אחר כך, להבנתי, זה כבר לא יופיע שוב – וגם אין דרך להגיע אל המסכים הללו באופן ידני.

הדף השלישי שמופיע מציג הוראות שונות לגבי בחירה של דפדפן, הוספת ווידג'טים וכדומה, אבל הוא נכון, כפי שהוא מופיע, רק למכשירים עם אנדרואיד נקי. במכשירים עם ממשקים מעל, כמו ה-MIUI 10 במכשירים הנוכחיים של שאומי (Xiaomi), זה מעט שונה.

אז איך בוחרים ברירת מחדל חדשה?

כמשתמש של Mi Max 3, ככה עושים את זה ב-MIUI 10 לפחות: בהגדרות מחפשים את החלק שקוראים לו 'יישומים' ובוחרים את האפשרות 'ניהול יישומים'. לוחצים על תפריט שלוש הנקודות בפינה השמאלית העליונה – עבור הממשק בעברית ובוחרים ב-'יישומי ברירת מחדל' כדי לעבור לדף 'אפליקציות ברירת מחדל' – כן, קשה לא לשים לב לעברית המשתנה לה במהירות.

בכל מקרה כאן רואים רשימה של כל הפעולות שניתן לשייך אותן לאפליקציית ברירת מחדל כלשהי, כולל דפדפן. לוחצים על השורה ואז פשוט לוחצים על השורה של הדפדפן שרוצים שיהיה ברירת מחדל – ברירת המחדל הנוכחית מסומנת ב-V כחול מצד ימין. כמו שרואים בתמונה, גם רוב מנועי החיפוש הם למעשה סוג של אפליקציית דפדפן.

ולחיפוש לא לשכוח שאפשר תמיד להוסיף יישומון

כמעט כל אפליקציית חיפוש, כדוגמת DuckDuckGo שכאמור היא למעשה גם דפדפן, מציעה להוסיף יישומון – לא אוהב את המילה ווידג'ט – לדף הבית. פשוט מבצעים לחיצה ארוכה על מקום פנוי בדף הבית, בוחרים באפשרות להוספת וודיג'טים שמופיעה, מוצאים את שם המנוע בחיפוש ברשימה ומכניסים בגרירה. מניסיון, עדיף לפתוח את האפליקציה ישירות, בוודאי במקרה של Bing שגם לא מסתדר כל כך טוב עם תצוגה בעברית.

וכמובן שאפשר לבחור גם את מנוע החיפוש בו משתמשים בעת שגולשים בדפדפן, אבל בכל דפדפן זה שונה. בעוד ב-Opera מוצאים רשימה ארוכה ויפה של אפשרויות בחירה, ב-Firefox הבחירה מצומצמת למדי, וב-Chrome היא עוד יותר מצומצמת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *