טלפוניםכתבהראשי

המדריך: טיפים עבור Xiaomi Mi Max 2 שכדאי להכיר היטב

כששאומי (Xiaomi) השיקה את ה-Mi Max הראשון שלה היא הגדירה מחדש את תחום המכשירים עם המסכים הגדולים. למרות גודלו הוא התברר כמכשיר ידידותי ומהנה לשימוש. שנה אחרי, עם השקת ה-Mi Max 2, שאת הסקירה עליו תוכלו למצוא כאן, היא עשתה זאת שוב למרות שהמכשיר מציב מולה כמה סימני שאלה. הנקודה העיקרית שמציע המכשיר החדש הוא זמן סוללה אדיר, אבל מה לגבי השימוש היום יומי? כיצד מוציאים החוצה את הפוטנציאל שמציע המכשיר ומנצלים כמה שיותר ממנו?

הנה רשימה של כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם לעשות את זה, וגם אם ברשותכם מכשיר אחר של שאומי, כנראה שרובם גם יעזרו לכם. בכל מקרה הטיפים הללו נבדקו גם ב-Mi 6, וגם בסביבת MIUI 8 ו-MIUI 9, ורובם שמישים בכל סביבות העבודה שבחנתי.

ונכון, אני יודע שחלקכם מכיר היטב את הטיפים הללו, אבל מצד שני אם אתם משתמשים חדשים, סמנו לכם את הכתבה. אולי תרצו לחזור אליה.

וכמובן, כפי שכבר למדתם להכיר אותי, הכל בעברית.

1. לשלוט במה שקורה במסך

אחד הדברים הראשונים שכדאי לעשות הוא להיכנס לתפריט התצוגה בהגדרות המכשיר. ב-Mi Max 2, וכנראה בכל המכשירים האחרונים של שאומי, ההקשה הכפולה להערת המסך אינה פעילה כברירת מחדל. אם אתם מעוניינים באפשרות הזו, פשוט הזיזו את המתג לצד האפשרות הזו בתפריט התצוגה.

כשתסיימו בחרו את האפשרות גודל הטקסט. כברירת מחדל תופיע על ידה האות S. עם זאת כשתלחצו עליה תעברו למסך בו תוכלו להגדיר את גודל הטקסט מ-XS, כלומר קטן במיוחד, עד XXL, כלומר מאוד מאוד גדול. אל תשכחו שלרשותכם עומד מסך בגודל של 6.44 אינץ'. אין סיבה שתגרמו לעיניים לכאוב. במסך הראשון הטקסט מוצג פשוט כטקסט, אבל אם תגללו ימינה תוכלו לראות את השינוי כפי שהוא יבוא לידי ביטוי במסך הבית. מומלץ להשתמש באפשרות הזו.

2. מצב קריאה

במסך התצוגה תוכלו גם להגדיר מצב קריאה. מצב זה מיועד להפחית את האור הכחול הנפלט מהמסך של ה-Mi Max 2, והוא אמור להיות שימושי בעיקר בשעות הלילה. מעבר לאפשרות להפעיל את מצב הקריאה, מסך ההגדרות מאפשר לכם שליטה מלאה בתזמון שלו. ניתן לבחור שהמעבר למצב הקריאה יתבצע מיד עם תחילת הערב, בהתאם לשעון המכשיר, או שניתן לקבוע במדויק את השעות שהוא יהיה פעיל. בנוסף, אפשר להתאים באופן ידני את עוצמת האור הכחול באמצעות זחלן הבחירה בתחתית המסך.

3. תפריט הכדור המהיר של Mi Max 2

נו טוב, מסך גדול כמו שיש ל-Mi Max 2 להציע אומר גם שהסיכוי להפעיל את המכשיר ביד אחת, במסך מלא, שואף למספר העגול הזה שבקצה הימני של שורת המספרים במקלדת. זו הסיבה שהובילה את שאומי לשלב ב-MIUI את הכדור המהיר, תפריט צף שמאפשר לבצע כמה פקודות בקלות, וביד אחת. הוא ממוקם בקצה המסך, הוא ניתן להגדרה, וכך תעשו זאת נכון.

במסך ההגדרות, בקצה התחתון של קבוצת הגדרות 'המערכת והמכשיר' יש בעצם עוד תפריט הגדרות נוסף שמסתיר עולם ומלואו, ולדעת כותב שורות אלו, רוב הדברים המעניינים באמת נמצאים שם. כן זה 'הגדרות נוספות'.

אחת ההגדרות במסך הזה היא 'כדור מהיר' ולחיצה עליה מובילה למסך בו מפעילים אותו עם 'הפעל את כדור מהיר'. במסך הזה גם ניתן לקבוע הגדרות שונות כמו כיצד להסתיר, להפעיל ולהזיז את הכדור המהיר. אבל המסך הכי חשוב שקשור אליו נמצא תחת 'בחר קיצורי דרך'. ניתן להגדיר עד חמישה קיצורי דרך, וכברירת מחדל הם 'בית', 'תפריט', 'נעילה', 'צילום מסך', ו-'הקודם'. אבל לחיצה על כל אחת מהאפשרויות הללו מאפשרת לבחור פעולות רבות אחרות מהירות, וגם כל יישום שלמעשה רוצים להפעיל ומותקן במכשיר.

בכל מקרה, אם אחרי השינויים לא תאהבו את התוצאה תמיד תוכלו לבחור את האפשרות 'שחזור לברירת מחדל' בתפריט הראשי של הכדור המהיר שמסתתר בצד הימני של המסך כברירת נחדל. כדי לשנות את המיקום שלו פשוט גררו אותו למיקום המבוקש במסך, בצד ובגובה שאתם רוצים, ואתם יכולים להסתיר אותו ממש בקצה או לבחור שהוא יוצג במלואו על המסך.

4. ואם לא כדור, אז קיצורי דרך פונקציונליים

יש עוד דרך לבצע פעולות מהירות ב-Mi Max 2 והיא להשתמש בכפתורים שמציע המכשיר לביצוע פעולות נוספות.

לדוגמה, אחת הפעולות הרבות שאני מבצע במכשיר שלי, מטבע הדברים, היא צילומי מסך. כברירת מחדל, כמו כמעט בכל מכשירי האנדרואיד, אפשר לבצע פעולת צילום מסך על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה/כיבוי של המכשיר יחד עם לחיצה על הכפתור שמוריד את עוצמת הקול. נוח? לא ממש, גם עבור מי שמתורגל. כמו שראיתם אחת מפקודות ברירת המחדל בתפריט 'הכדור המהיר' היא צילום מסך, ולמעשה אפשר לבצע צילום מסך על ידי גרירה מטה של תפריט ההתראות ולחיצה על צלמית הפעולה המהירה המתאימה. כן, הכל נראה קצת ארוך ומסובך מדי, בטח לעומת לחיצה בודדת ויחידה.

אני בטוח שכולכם מכירים את האפשרות להשתמש בהחלקה של שלוש אצבעות כלפי מטה כדי לבצע צילום מסך. אפשרות זו אמנם אינה פעילה כברירת מחדל אבל במכשירים רבים תמצאו את האפשרות להפעיל אותה תחת 'צילום מסך' בתפריט ההגדרות הנוספות. ב-Mi Max 2 במקום 'צילום מסך' יש 'קיצורי דרך באמצעות לחצנים ומחוות'. לחיצה על האפשרות הזו מציגה כמה פעולות שבחרה שאומי. למשל להפעיל את הפנס, לכבות את המסך, ועוד, כולל ביצוע 'צילום מסך'. במסך הבא פשוט בוחרים מהרשימה את המחווה/לחיצה שרוצים להתמיד לפעולה, ואפילו מבטלים אם רוצים, וזהו.

אני בחרתי 'לחיצה ארוכה על לחצן החזרה'. כל כך קל לי עכשיו לבצע צילומי מסך, שממש לא בא לי לבכות.

5. מצב משחק ו/או סרט ב-Mi Max 2

בקצה התחתון של מסך ההגדרות 'קיצורי דרך באמצעות לחצנים ומחוות' תמצאו עוד הגדרה חשובה, לפחות בעיני, שנקראת 'השבת את לחצני הניווט באופן אוטומטי', והיא עושה בדיוק את מה שהיא אומרת.

אני קורא לה 'מצב משחק או 'מצב סרט'. למה? כי בזמן משחק יש לי נטייה לא לשים לב וללחוץ על כפתורי הניווט בלהט הפעילות, וזה די מרגיז לצאת ממשחק בחזרה למסך הבית או למסך התפריט, ואז לחזור למשחק רק כדי לגלות שלפעמים כמות הזיכרון לא מספיקה לחזור אליו באופן נקי, והוא צריך להיטען מחדש. זה יכול לקרות גם בעת צפייה בסרט, כי אי אפשר הרי להחזיק את המכשיר ביד במשך זמן ממושך בלי להזיז קצת את האצבעות, ולפעמים הן יכולות לזוז למקום הלא נכון.

אז מה עושים? נכנסים לתפריט ובוחרים את האפליקציות בהן לא רוצים שכפתורי הניווט יעבדו, וכמו שאתם רואים בתמונה לעיל אני בחרתי משחק ואת, איך לא, נטפליקס (Netflix) – שעם כל הבעיות שלה, אני סוג של מכור אליה.

אפשר לבחור בהפעלה אוטומטית מלאה, או 'השבת תמיד', או לאפשר לעצמכם לבחור בכל פעם, או 'שאל לפני השבתה'. במקרה השני מופיע פס בתחתית מסך האפליקציה שמבקש ללחוץ עליו כדי להשבית את כפתורי הניווט.

מה זה אומר שמשביתים? אל תדאגו, זה לא אומר שתתקעו במשחק לעד, או עד כיבוי המכשיר – אם כן רוצים לצאת ולחזור למסך הבית, אז רק בלחיצה השנייה יוצאים מהאפליקציה הנוכחית, וזאת כדי להבטיח שהראשונה לא הייתה בטעות. הודעה מתאימה מופיעה על המסך.

דרך אגב ב-Mi 6 תמצאו את האפשרות הזו תחת 'הגדרות נוספות' > 'לחצנים' > גלילה לקצה הדף > 'השבת את לחצני הניווט באופן אוטומטי'.

6. ענייני מסך נוספים – מצב יד אחת

אם אתם נמצאים במצב בו אתם רק יד אחת פנויה עבורכם לשימוש, ובכל זאת אתם רוצים להשתמש במכשיר, תמיד תוכלו לעבור ל-'מצב יד אחת'. לחצו על 'הגדרות נוספות' > 'מצב יד אחת' > הפעילו את האפשרות. בחרו את גודל המסך שמתאים לכם להדמות, 3.5, 4 או 4.5 אינץ', וזהו.

כדי להיכנס בפועל למצב יד אחת החליקו עם האצבע על גבי כפתור הבית ימינה או שמאלה כדי לקבוע את הכיוון אליו יתכווץ המסך. בצעו את הפעולה ההפוכה או לחצו על מקום ריק במסך כדי לחזור לגודל המלא.

7. לשלוט בהתראות

בתפריט הראשי תמצאו גם את האת האפשרות 'התראות ושורת מצב' שתעזור לכם לקחת שליטה טובה יותר על ההיבט הזה במכשיר. כמ שאתם רואים לעיל בתמונה האמצעית, יש מספר הגדרות שכדרי לשים אליהן לב, כמו האפשרות לבחור להפריד בין מסך ההתראות למסך פריסת המתגים, כשברירת המחדל היא משולב. אפשר גם לבחור את המתגים שיוצגו תחת 'מיקום מתגים', ואפשר להגדיר 'תיקיית התראות' שתרכז לתוכה את כל ההתראות שאינן מוגדרות כחשובות. זה עוזר לעשות סדר אם אתם עמוסי התראות והודעות.

8. לשלוט קצת יותר טוב בתפעול הכללי של המכשיר

האפשרות הבאה בתור בתפריט ההגדרות היא 'מסך הבית ואחרונים'. זהו המקום בו תוכלו בקלות להחליף את המשגר בו אתם משתמשים אם אתם מאלו שמתקינים כמה משגרים כדי להתנסות וכדי לנסות למצוא את הכי נוח לשימושים שלכם. אולי גם הכי יפה? שי פה עוד כמה הגדרות והחשובה בהן, לדעתי, היא 'פריסת מסך הבית'. היא מאפשרת לבחור בין תצוגה של 4 צלמית בשורה במסך בית או 5. בחירה ב-5×6 מנצלת טוב יותר את שטח הנדל"ן שמציע מסך בגודל 6.44 אינץ', ויכול להיות שגם תחסוך לכם במספר עמודי הבית. טוב, אלא אם תתקינו משגר אחר, לא?

9. שטח שני

הגדרה והשימוש ב-'שטח שני' יכולים להוות בסיס לכתבה בפני עצמה, אבל אני אתייחס לכאן בקצרה בלבד, כי זה נושא שראוי להכיר.

אפשר לקרוא לשטח שני גם 'מכשיר שני' כי זה בדיוק מה שהוא מאפשר לעשות: ליצור במכשיר אחד שני מכשירים. למשל, ניתן ליצור סביבה שתשמש אותנו במקום העבודה שלנו, וסביבה אחרת בבית כדי לשחק ולראות סרטים. שני השטחים פשוט נפרדים זה מזה לחלוטין, והגדרות משטח אחד אינן משפיעות על ההגדרות של שטח אחר, וזה מתייחס להכל, לתצורת המסך, לססמה, ואפילו לאפליקציות המותקנות.

תהליך ההגדרה כל כך קל שאני בהחלט מציע לבדוק זאת. פשוט נכנסים להגדרות ובוחרים את האפשרות 'שטח שני'. לוחצים על כפתור היצירה, עוקבים אחרי ההוראות הברורות שמופיעות על המסך וזהו. באופן עקרוני התהליך יוצר בשני השטחים צלמית בשם 'החלף' שלחיצה עליה מאפשרת לעבור לשטח השני. בכל מעבר צריך להשתמש, אם יש, בססמה המתאימה או בטבעית אצבע או בכל אמצעי אבטחה אחר שנקבע עבור אותו שטח/מכשיר. מעבר לכך אפשר לעבור גם באמצעות סוג של התראה שממוקמת, כברירת מחדל, בשורת ההתראות והיא גם עוזרת על 'ההתמצאות' – כתוב 'עבור אל שטח שני' ו-'עבור אל שטח ראשון' בהתאמה לשטח בו נמצאים.

בשטח השני יש שתי צלמיות שאין בראשון. הראשונה היא 'ניהול' שמאפשרת לקבוע הגדרות ואפשרויות שונות שקשורות באופן בלעדי לשטח השני. השנייה היא 'העבר נתונים' שמאפשרת העברת נתונים בין שני השטחים, אם מהראשון לשני או מהשני לראשון, ויש צורך בהכנסת הססמה המתאימה לשטח הראשון.

כדי לבטל את המצב הזה נכנסים לתפריט הניהול של השטח השני ובקצה התפריט למטה יש את האפשרות 'מחק את השטח השני'. לפי המחיקה תצטרכו לבחור האם להעביר נתונים, וזהו זה.

מילות סיכום

זהו אינו מדריך שלם ומקיף לחלוטין. אם יש לכם מה להוסיף, אשמח אם תשלחו אותם אלי. אני בטוח שיש עוד טיפים וטריקים ל-Mi Max 2 ולמכשירי שאומי בכלל. מי יודע, אולי תהיה כתבת המשך שכל הקרדיט לה יהיה שייך לכם.

24 מחשבות על המדריך: טיפים עבור Xiaomi Mi Max 2 שכדאי להכיר היטב

  • Pingback: עוד השקה מעצבנת, והפעם זו שאומי עם Redmi 5A - החתול הטכני

  • אני רוצה למחוק את השטח השני
    כי אין לי שליטה עליו.
    הוא נהיה הברית מחדל וכל הזמן אני צריך לעבור לשטח הראשון.
    הבעיה היא שהוא דורש ממני סיסמא ואני לא זוכר….הוא מעביר אותי לאיזה אתר שאמור לשחזר סיסמא אך הוא הוא לא מזהה לא נייד ולא דוא"ל.אשמח לתגובה תודה
    שבת שלום

    תשובה
    • קשה לי למצוא דרך למחוק את השטח השני בלי סיסמה, אבל אכן השטח השני כאילו הופך לראשון וזה קצת מעצבן. כמו שזה נראה עכשיו כדאי שתגבה את הדברים למחשב, ותמצא דרך לאתחל את המכשיר מחדש… מה שכמובן ידרוש ממך שוב את הסיסמה לכן כנראה תצטרך למצוא דרך לעשות אתחול חם

      תשובה
  • היי משום מה הפלאפון נכנס למעין מצב של חיסכון בסוללה והוא מפסיק לעצמו את הטעינה ב84% יש לך מושג למה זה קורה ואיך מסדרים את זה

    תשובה
    • היי ירדן
      אני מנסה לנחש למיטב הבנתי
      אני גם מעריך שבוצע ניסיון להטעין עם מטען חלופי
      ושנבדק בהגדרות שלא הועבר המכשיר בטעות למצב חסכון סוללה בהטענה
      נתקלתי ברשת רק במקרה אחד כזה, ושם כדי להביא את זה ל-100% הוא החליף את ה-ROM של המכשיר כמה וכמה וכמה פעמים…
      עניין של איפוס סוללה – בכל פעם שהוא איפס את המכשיר והתקין ROM מחדש, הוא הצליח להעלות בכמה אחוזים עד ל-100%
      אבל אני לא ממליץ לעשות את זה, כי בדרך גם אפשר לאבד את המכשיר, וזה דורש גם תליך אישור לפתיחת ה-Boot
      אם המכשיר עדיין באחריות, פשוט לקחת לחנות, כי אפשרות יותר סבירה היא שהסוללה החליטה שמספיק לה

      תשובה
    • היי ירדן, הנה גם תשובה מהמילטון, היבואנית הרשמית של מכשירי שאומי בישראל:
      "על פניו, אין במידע הזה די בכדי להבין מדוע זה קורה. זו לא תכונה שניתנת להגדרה ולכן מוזר שזה קורה. הייתי מציע לאפס את המכשיר כדי לוודא שלא מדובר בהשפעה של אפליקציה צד שלישי ובמידה ולא נפתר, ידרוש בדיקה במעבדה. חשוב לגבות תכנים בכל מקרה לפני איפוס להגדרות יצרן או שליחה למעבדה".

      תשובה
  • גם אצלי, מה"שטח-השני" אין-באפשרותי לחזור ל"שטח-הראשון" ללא-הסיסמא אותה-שכחתי, אין-לי מחשב, אנא, זה-משגע אותי, אינני-בקיא ברזי-המיחשוב, עזרו-לי לחזור ל"שטח-הראשון" והרגיל!!!

    תשובה
    • אם אתה לא זוכר סיסמה
      תצטרך לאפס את המכשיר שלך 'באופן חם'
      זה כמובן כולל את מחיקת כל המכשיר ואיפוס מוחלט
      אז תחשוב על זה לפני, ותחליט אם אתה רוצה לקחת אחריות כזו עליך
      בכל מקרה יש כמה וכמה מדריכים ברשת איך לעשות את זה
      חפש את המילים
      hard reset for xiaomi mi max 2

      תשובה
  • המכשיר די מאכזב. אני תוהה אם אני היחיד שהוא נתקע לו המון האפליקציות כמו ווטסאפ , פייסבוק,אינסטגרם ועוד.
    זה קורה יחסית די הרבה זו בערך חווית המשתמש מההתחלה.
    כמו כן הסאונד שלו מהרמקול לא להיט כשמדובר בשיחת טלפון.
    שלא לדבר על העדכון האחרון שפשוט חיבר את שם של כל איש קשר לשם אחד ללא רווחים.

    תשובה
    • אם תקרא את הסקירה תגלה שהיתרון של המכשיר הוא גודל מסך וסוללה, וכל השאר, בעדינות הרבה פחות. עם זאת, אצלי פתוחות ברקע כמות גדולה מאוד של אפליקציות שפועלות בו זמנית ובתקיעות לא נתקל בכלל. לגבי הרמקול, מחלה ידועה לצערי של מכשירי שאומי שלא נפתרה בחלק מהמכשירים, וגם הקטע של הצמדת השמות לא מובן לגמרי מדוע לא תוקן… אבל שוב, 'לא יכול' להחליף אותו וכמו ששמת לב עוברים דרכי הרבה מכשירים… הגודל אין תחליף

      תשובה
  • שלום,
    איך מגדירים את מסך הבית למסך קל המותאם למבוגרים?
    היה את זה לאבא שלי במכשיר שיואמי 4a ופתאום זה נעלם ולא מוצא זאת באף הגדרה.
    תודה

    תשובה
    • היי דוד
      למרב ידיעתי אין מסך בית כזה כיום במכשירים של שאומי.
      כנראה שבמכשיר של אבא שלך היה משגר נוסף שאפשר את הבחירה הזו.
      בכל מקרה לא מצאתי בהגדרות משהו שמתאים לזה, אבל אם מישהו יודע אחרת אשמח לדעת.

      תשובה
  • שלום רב
    המכשיר מאפשר הקלטת שיחות טלפון,
    א. האם ניתן להוסיף הערות להקלטות,
    ב. האם ניתן לשמור הקלטות נבחרות בתיקיה יעודית או בתקית הורדות, אם כן, כיצד.
    אשמח לקבל הדרכה בנושא.

    תשובה
  • האפליקציות במכשיר קורסות בלי סוף. אפילו אפליקציה פשוטה כמו ישראל היום קורסת. זאת למרות שהתכונה הינה המעודכנת ביותר. לאחר איפוס יצרן ועוד כהנה נסיוניות תיקון – אפליקציות ממשיכות לקרוס.

    לגדול המסך אין תחליף אך משהו לא ברור בתוכנה של המכשיר , למישהו יש רעיון כיצד ניתן לפתור זאת? האם לשנמך ?

    תשובה
  • ניכנסתי למכשיר ועשיתי בלתי נראה ואני לא מצליחה לחזור למצב הקודם אני רוצה שיהיה אפשר למצוא אותי במיקום

    תשובה
    • לא כל כך מבין למה בדיוק עשית בלתי נראה, למערכת, לקבצים לשולחן העבודה, ודרך איפה?

      תשובה
  • איך מגדירים ובוחרים וויג'טים לאפליקציות השונות ?

    תשובה
    • היי ידורית
      קודם כל לא לכל האפליקציות יש וויד'גטים
      כדי להוסיף למסך יישומון של אפליקציה תעשי לחיצה ארוכה על מקום ריק ומהתפריט שיופיע למטה תבחרי את האפשרות המתאימה
      תופיע רשימת ווידג'טים של כל האפליקציות בטלפון שיש להן תמיכה ביישומונים
      לאחדות יש כמה אפשרויות, וגררי את זו שאת רוצה אל המסך הראשי ותתאימי את הגודל עם הידיות לפי שתלחצי שוב במקום ריק

      תשובה
  • שלום. קניתי שיאומי דגם redmi 8. בגדול המכשיר הומלץ לי והוא נראה די טוב.

    אחת האופציות החשובות לי, הוא שטח שני. אני רוצה לתת לילד את המכשיר בשטח שני, עם משחקים, מחשבון ועוד, אבל שלא יהיה לו שם דפדפן.

    איך אני יכול למחוק את הדפדפן? או שאר אפליקציות מובנות? לא הצלחתי ואשמח לסיוע בענין.

    כמו כן אם אמחק דפדפן בשטח שני, בשטח הראשון הוא יישאר?

    אשמח מאד למענה, ותודה רבה.

    תשובה
  • פתחתי את השטח השני ועכשיו אני רוצה למחוק אותו אבל הוא נעלם מההגדרות בבקשה תעזרו לי

    תשובה
  • הי, אני לא מצליחה למחוק את השטח השני. אין לי את האופציות של ניהול והעבר נתונים. איך אני יכולה למחוק?

    תשובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *