איך זהביקורת אוזניותחפיצים

Airaux AA-UM2 – אוזניות נטולות חוטים מפתיעות לטובה, אך ממש לא מתקרבות להיות מושלמות

שוק האוזניות נטולות החוטים הלוהט כל כך מגוון כיום שקשה מאוד לעקוב אחריו. יש בו כל כך הרבה יצרניות ויש בו גם כל כך הרבה אמירות. כן, סוג של אמירות. אחת מהן, לדוגמה, היא ההפרדה בין משתמשים שמעדיפים את האוזניות האלחוטיות שלהם זעירות ומסתתרות ממש בתוך האוזן, לבין אלה שרוצים שידעו – או אולי לא ממש מפריע להם שידעו – שיש להם אוזניות באוזניים כך שהן חורגות היטב ממסגרת תעלת האוזן. האוזניות שבסקירה הנוכחית, ה-AA-UM2 של אראוקס (Airaux) הן דוגמה מצוינת, כפי שאפשר לראות כבר בתמונת הפתיחה של הכתבה, לאוזניות מהסוג שאומר אנחנו כאן, שימו לב – אולי אפילו צועק.

במבט ראשון הן אולי מזכירות במשהו את ה-BackBeat FIT 3200 המצוינות של פלנטרוניקס (Plantronics) שסקרתי כאן לאחרונה. הסיבה ברורה: הקשתות המובנות שמלוות את ה-AA-UM2 שכמו ב-FIT 3200 אינן ניתנות לניתוק ועשויות בדיוק מאותו חומר שעוטף את האוזניות. היתרון כבר ידוע: קשה מאוד לאבד אותן תוך כדי תנועה, הליכה ו/או ריצה – וכל מי שמשתמש באוזניות אלחוטיות נטולות חוטים ונטולות קשתות יש בו קצת פחד מהאפשרות לאבד אותן.

אז כנראה שבאראוקס, שדרך אגב היא למעשה מותג בת של בליצוולף (Blitzwolf) שידועה למדי בין היצרניות הסיניות בתחום האביזרים והחפיצים המלווים את חיינו הדיגיטליים, בהחלט קיבלו השראה מהאוזניות של פלנטרוניקס, אבל הן שונות: הן הרבה יותר גדולות ודקות, באופן יחסי, ועוטפות יותר מהחלק העליון של האוזן. הן גם מאפשרות לכוון בצורה מדויקת ומותאמת יותר את האוזניות עצמן אל כיוון הפה/הלחי של המשתמש.

כך או כך, אני מתקשה לזכור חברה שהשיקה אוזניות שלוקחות את הרעיון הזה של פלנטרוניקס לאוזניות נטולות חוטים ומנכסות אותו לעצמן. ייחודי בהחלט.

Airaux AA-UM2 במבט מקרוב

כאמור לעיל AA-UM2 הן לא אוזניות שמתביישות בנוכחות שלהן באוזניים אלא בדיוק ההפך. הן אפילו מאורכות משהו. באורך של 36 מ"מ, ובגובה של 15 מ"מ, הן נמצאות מבחינת מידות, ועיצוב כולל, באמצע הדרך בין אוזניות אלחוטיות רגילות מהשורה לדיבורית. הקצה המעוגל שלהן מקדימה, המקום אליו מתחברת הקשת, כבר נמצא ממש מעבר לסחוס שמול פתח תעלת השמע. המטרה של הקצה הבולט היא לכאורה להעניק עוד מידה של יציבות. שם המותג כתוב לאורך כל אוזניה ובקצה הקרוב לכניסת האוזניה עצמה יש כפתור גדול בצבע אדום מתכתי ועסיסי. הכל ביחד, כולל הקשת, משתלב לכדי מראה ייחודי ובולט בשוק המסוים הזה – והיכולת לבלוט בין אחרים לא פחות חשובה.

הכפתור הפיזי הגדול הוא כמובן גם סוג של אמירה בשוק בו יש לאחרונה נטייה להשתמש במגע יותר ויותר. הבחירה בין מגע לבין כפתור פיזי היא לעיתים קרובות שאלה של טעם וריח, ובכל מקרה, במקרה המבחן הנוכחי מדובר בכפתורים שלחיצה יציבה בהחלט נדרשת כדי לתפעל אותן אם כי שלא כמו במקרים דומים, היא לא גורמת למבנה כולו להילחץ לתוך האוזן ולהכאיב.

השילוב של הקשת אולי מקשה על הכנסה, וגם הוצאה, מהירה מאוד של האוזניות אבל מצד שני היא עוזרת למקם אותן היטב במקום הנכון וכמו בכל דבר בחיים, תרגול עוזר.

קצת טכנולוגיה וגם תפעול

על אורכן וגובהן של AA-UM2 של Airaux כבר סיפרתי לעיל. עכשיו אנסה להשלים את התמונה כמיטב היכולת. משקל כל אוזניה עומד על כ-10 גרם וזה לא משקל שגורם להרגיש אותן באוזן בזמן השימוש. המארז עם הסוללה המשמשת להטענה שוקל 63 גרם כך שכל החבילה ביחד שוקלת 83 גרם, וזה בהחלט סביר.

כל אוזניה מכילה סוללה בנפח עבודה של 80 מילי-אמפר/שעה ואילו סוללת המטען מציעה תוספת של 480 מילי-אמפר/שעה וזה אומר שאפשר להטעין את הסוללות, מבלי להתקרב לשקע חשמל, עוד שלוש פעמים פחות או יותר באופן מלא. באראוקס מספרים שאוזניה יכולה לעבוד על סוללה מלאה כ-8 עד 10 שעות בעוצמת שמע של כ-60% בטלפון, והיא לא טועה בהרבה. גם בעוצמת שמע שיותר קרובה ל-90% הן מחזיקות מעמד כשבע שעות בלי צורך בטעינה – ולגבי הטעינה עצמה, שנמשכת כשעה עד לטעינה מלאה, בהמשך יהיה פירוט רב יותר. זמן הטעינה של העריסה

AA-UM2 מתחברות לטלפון חיבור בלוטות' 5.0. זה אומר בתפעול היום יומי שלאחר הצימוד הראשוני – שהוא עצמו אינו דורש יותר מאשר זיהוי האוזניות בתפריט הבלוטות' של הטלפון ואינו נמשך מעבר לדקה – שברגע שמוציאים אותן מעריסתן הן מתחברות באופן מיידי מבחינת מרחק עבודה הן מציעות תמיכה בעד עשרה מטרים לכל היותר, וגם אז בקו ישיר בלבד – אם קיר נכנס לתמונה הוא בהחלט יכול להפריע ולגרום לגמגום בקשר.

Airaux AA-MU2 בהיבט השימושיות

הצימוד, כמוזכר לעיל, סטנדרטי לחלוטין. אין אפליקציה מלווה ואין צורך באפליקציה כדי לבצע את הצימוד הראשוני וגם לא לאחר מכן. ההכנסה לאוזן של האוזניות אולי קצת משונה בהתחלה, במיוחד עבור מי שלא התנסה באוזניות עם קשת, אבל לומדים. AA-MU2 נכנסות בסופו של דבר היטב למקום. הקצה של האוזניה עצמה מורכב משלושה אלמנטים שונים שהחיבור שלהם זה לזה מאפשר להכניס אותן אל תוך תעלת השמע באופן וטבעי וגם ממלא, כזה שעוזר להן לתמוך בהפחתת רעשים פסיבית.

וזה גם כן מזכיר את ה-BackBeat FIT 3200 של פלנטרוניקס. גם אם מדובר במידה מופחתת של הנחתת רעשי הסביבה, ברגע שמכניסים את מושא הסקירה לאוזניים, שומעים פחות את הסביבה. עד כמה? קשה לכמת, אבל אספר שכדי לנהל שיחה רגילה עם חבר כדאי מאוד להוציא את האוזניות, לפחות אחת מהן, אחרת יכול להיות שכמה מילים לא ממש יובנו. הן לא משתיקות לחלוטין את הסביבה, אבל בהחלט עוזרות להתרכז במוזיקה ובפעילו הספורטיבית – זה גם אומר שכדאי להפעיל את העיניים טוב יותר כדי להבחין בכל מה שקורה סביב.

אז הן מחזיקות הרבה זמן מעמד, והן טובות למי שאוהב את השתקת רעשי הסביבה גם אם לא לחלוטין, והנה עוד דבר שהן טובות בו: שימוש כדיבורית. באופן מפתיע, במיוחד לאור הניסיון שצברתי עם אוזניות אלחוטיות אחרות, AA-MU2 מתפקדות לא רע בכלל בהיבט הזה. הן לא מושלמות, אבל רוב השיחות שלי עמן נוהלו היטב ללא תלונות בשני הצדדים בדרך כלל. היו מקרים בהם הייתי צריך לחזור על משפט, אבל הם היו מועטים וללא חריגה ניכרת מול דיבוריות מהשורה שזה ייעודן, Vox 55 של טלור (Tellur) לדוגמה. אולי זה בגלל גודלן? לא יודע, אבל בשורה התחתונה של ההיבט הזה הן בסדר גמור, ביחד או נפרד.

התפעול של הכפתור הרב תפקודי זהה בין שני הצדדים בשימוש באוזניות כדיבורית, ולא משנה איזו מהן מחליטים להשאיר באוזן אם לא רוצים את שתיהן בפנים בו זמנית כמו לדוגמה בעת נהיגה ברכב, אבל הוא מעט שונה בהאזנה למוזיקה: שתי לחיצות בימנית מעבירות שיר קדימה, ואילו בשמאלית אחורה לתחילת השיר הנוכחי. שלוש לחיצות מהירות מגבירות את עוצמת הקול לכל היותר לעוצמה שאפשרית בטלפון לפי בקרת עוצמת הקול שלו, וזה נכון לגבי הצד הימני, ואילו שלוש לחיצות מהירות בצד השמאלי מורידות את עוצמת הקול. בגלל שהכפתור מגיב מעט קשה, צריך לבצע את שלוש הלחיצות ממש מהר כד להשפיע על עוצמת הקול ולא להעביר בטעות שיר.

איכות המוזיקה? בבליצוולף מדברים על איזון בין הבס, האלטו והטרבל, בפועל יש מעט הדגשה של הבס, אולי בגלל המבנה שלהן. עם זאת, אני לא בטוח שהאיכות תספק את האודיופילים. היא בסדר, ואולי קצת יותר מבסדר, אבל לא הרבה יותר. בנוסף, מדי פעם יש קטיעות קלות. לא מצאתי להן הסבר או סיבה קבועה, אבל פה ושם הם צצות, לפעמים בהפרש של ימים. זה לא משהו זר, ונתקלתי בתופעה כזו גם באוזניות יקרות בהרבה, אבל אי אפשר להתעלם מכך שזה קורה מדי פעם.

טעינה – נקודת החולשה של AA-MU2

קודם כל נקודה קטנה שאני צריך להתייחס אליה: מארז הסוללה הוחלף מאז שהאוזניות נשלחו אלי ועד שהגיעו, ובמקום הבד האפור משהו זה ציפוי פלסטיק בצבע שחור שעוד יותר מזכיר את המארז של האוזניות של פלנטרוניקס שכבר הוזכרו בסקירה הזו כמה פעמים. למה עוד יותר? כי המידות של המארז זהות כמעט לחלוטין לזה של ה-BackBeat FIT 3200.

אבל בזה נגמר הדמיון. המארז והטעינה בכלל הן נקודת החולשה של האוזניות הללו. קודם כל ההטענה מתבצעת באמצעות מחבר microUSB 2.0 מיושן שנמצא בתוך הקופסה ולא מבחוץ, וזה כבר מאוד מוזר. בנוסף אי אפשר לדעת כמה זמן עבודה נותר לה להציע. מתי אפשר לדעת שיש צורך וודאי בטעינה? כשמכניסים את האוזניות לאחר שימוש של כמה שעות למקומן והנורית נשארת חשוכה. היא הופכת לחשוכה גם בעת שהאוזניות נטענות במלואן, ואז הדרך היחידה לוודא שהן טעונות היא להוציא אותן ממקומן ולהחזיר, לרגע אחת הנורית תהפוך לירוקה אם יש עוד זמן סוללה.

כן הבנתם, לא ממש תרגולת נורמלית ולא בטוח שמקובלת באיזה שהוא מקום. בזמן הטעינה של המארז הנורית מהבהבת, והיא מפסיקה להבהב כשהסוללה מלאה. בערך שעתיים וחצי זה לוקח לה.

אבל הצרות לא נגמרות בזה. האוזניות מצוידות כמיטב המסורת הנוכחית במגנטים קטנים בקצה כדי התאים אותן למקומן בזמן הטעינה. הבעיה שלפעמים למרות זאת הן לא יושבות טוב לחלוטין ויש צורך בלחיצה קלה ובעוד הזזה כדי לוודא שהן נטענות – הנורית האדומה שבהן דלוקה ברציפות – ולא מנסות להתחבר בחזרה לטלפון – הנורית מהבהבת בצבע כחול אדום. בנוסף, לפעמים כשסוגרים את המארז, בכלל גודל הקשתות כנראה, התופעה דומה. נורא? אולי לא נורא מאוד, אבל נורא מאכזב. לא מסוג הדברים שצריכים לקרות.

אז Airaux AA-MU2, כן או לא?

השאלה לגבי אוזניות בכלל, ואוזניות אלחוטיות נטולות חוטים בפרט, היא מה מחפשים – זה יכול להיות גודל, זה יכול להיות איכות מוזיקה, זה יכול להיות השתקת רעשים. יש הרבה מאוד היבטים כולל היבט המחיר כמובן. והמחיר של האוזניות הללו שנמכרות תחת המותג אראוקס של בליצווף הוא מתחת ל-85 שקלים.

כשמכניסים את זה לקלחת קבלת ההחלטות, אני חושב שלמרות שהטעינה אינה נוחה, AA-MU2 מציעות תמורה יפה מאוד לכסף, וכן אני מאלה שאוהבים את החישוקים/קשתות ששומרות עליהן במקום, וכן אני אוהב את השתקת הקולות הפסיבית שלהן, אפילו את הדגשת הבס. הן הגיעו מ-Bangood אם אתם מעוניינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *